FibreLife TM
Prípravok FibreLife je výsledkom rozsiahleho výskumu SPOLOČNOSTI LifeStyles
a početných laboratórnych testov. Jedná sa o značkovú, 100% prírodné
vlákninové zmes,
ktorá bola vyvinutá spoločnosťou Lifestyles, aby:
-
podporovala redukciu a kontrolu váhy
-
znížila mieru nezdravej a nadmerného svačení
-
znížila glykemický index (GI) potravín
-
uchovávala hladinu energie reguláciou krvného cukru
Celosvetový výskum odhalil , že vláknina okrem už preverené schopnosti regulovať
telesnú hmotnosť a hladinu energie dokáže tiež znižovať výskyt závažných ochorení,
ako
sú srdcové choroby, niektoré druhy rakoviny a cukrovka.
Vláknina je základná živina, ktorá by sa mala objaviť v každom jedálničku. Štatistiky
bohužiaľ ukazujú, že väčšina ľudí konzumuje menej ako polovicu dennej dávky vlákniny
odporúčané významnými zdravotnými inštitúciami. Prípravok FibreLife teraz dáva
distribútorom
Lifestyles jedinečnú príležitosť to zmeniť.
Dr Lee Know z inštitútu Live Better Every Day tvrdí, že liek FibreLife je "najúčinnejší
dostupnú rozpustnú vlákninové zmesí na svete". "FibreLife je cenovo prístupný prípravok
pomáhajúci zákazníkom Lifestyles pohodlne redukovať telesnú váhu a súčasne ponúkajúce
zdravotné
prínosy jedálnička s vysokým obsahom vlákniny.
" Informácie o výrobku FibreLife a jeho uvedenie do predaja v ČR, Poľsku a SR bude
aktuálna
začiatkom roka 2007.
Čo je to vláknina ?
Pod pojmom vláknina potravy (dietary fibre) zahŕňame pektíny, hemicelulózy,
celulózy
a lignín.
Vláknina
ovplyvňuje predovšetkým:
1/-náplň
čreva
2/-jeho
peristaltiku
3/-vyprazdňování
Pokiaľ ide o chorobné stavy, balastné látky sa hlavne uvádzali v spojitosti
so zápchou. Dnes sa s nedostatkom vlákniny spája rad chorôb, predovšetkým
kardiovaskulárnych a cukrovky. Vláknina zahŕňa viacero zložiek,
rozdielnych čo do fyzikálnych a chemických vlastností, pektíny, hemicelulóza,
celulózu
a lignín, každá z nich ovplyvňuje metabolické pochody svojím
spôsobom.
Hemicelulóza, celulóza a lignín sa pri priechode ľudským tráviacim ústrojenstvom
prakticky
nemenia, pôsobí na:
1 / procesy trávenia a vstrebávania, najmä minerálnych látok a vitamínov.
2/-ovlivňuje množstvo a konzistenciu stolice zvýšením obsahu sušiny, v ktorej
sú prítomné, a obsahom vody, ktorú na seba váží.se rozkladajú takmer úplne
v
hrubom čreve pôsobením črevných baktérií na plyny a prchavé
mastné kyseliny.
Pektíny pôsobí na hladinu krvného cukru a ovplyvňujú aj metabolizmus
lipidov,
tj znižujú najmä hladinu cholesterolu v krvi.
Pektíny majú viac metabolických účinkov. Jednou z najdôležitejších vlastností
pektínov, ktorá sa uplatňuje v látkovej premene tukov, je schopnosť viazať
žlčové kyseliny.Žlučové kyseliny sa tvoria v pečeni z cholesterolu. Sekrécie
cholesterolu do žlče, či už ako takého alebo vo forme degradačných produktov,
tj žlčových kyselín, je hlavný cesta, ako sa cholesterol z tela vylučuje. Za
normálnych
pomerov sa z cholesterolu tvorí denne asi
teda množstvo, ktoré dopĺňa prirodzené ztráty.Žlučové kyseliny sa dostávajú
do žlče, žlč do tenkého čreva, kde napomáha emulgovanie tukov. Žlčové kyseliny
tvoria s fosfolipidy a tukovými látkami malé častice-micely a uľahčujú ich
rozptýlenie vo vodnom roztoku, štiepenie a vstrebávanie tukových látok.
Žlčové kyseliny sa vstrebávajú v konečnej časti tenkého čreva a vracajú sa
portálnej
krvou do pečene, kde sú opäť vylučujú do žlče.
Táto cirkulácia medzi črevom a pečeňou je veľmi rýchla a denne sa uskutočňuje
obeh: pečeň-črevo-pečeň asi desaťkrát, udáva sa, že pri každom jedle dvakrát.
To umožňuje mať aj pri relatívne malom celkovom množstve žlčových kyselín,
ktorých
je okolo
nerušené trávenie a vstrebávanie tukov. Vláknina tým, že zvyšuje odpad
žlčových kyselín, zvyšuje degradácii cholesterolu na žlčové kyseliny, aby sa
tieto zvýšené straty žlčových kyselín uhradili. Mimo to koncentrácia žlčových kyselín,
vracajúcich sa z čreva portálnej krvou do pečene, ovplyvňuje syntézu exogénneho
cholesterolu
v pečeni.
Ďalším veľmi dôležitým účinkom pektických látok je vplyv na vstrebávanie
a látkovú premenu cukru.
Pektíny majú schopnosť tvoriť s roztokom sacharózy gély. To isté sa deje zrejme
aj v čreve, keď sa s cukrom požije pektín alebo potravina obsahujúce pektín.
Z gélov sa cukor vstrebáva pomalšie než z roztoky cukru a to sa odráža
v hladine krvnej glukózy po požití takejto směsi.Hladina cukru v krvi nestúpa tak
prudko a tak vysoko, ako po cukre samotnom. Dôsledkom je aj rozdiel v množstve
uvoľneného inzulínu-na menšie vzostup krvného cukru reaguje normálne organizmus
menším vzostupom hladiny inzulínu. Táto skutočnosť je veľmi významná, pretože
inzulín je hormón, ktorý sa nezúčastňuje len na využitie glukózy-znižuje hladinu
krvného cukru tým, že podporuje jeho odsun do tkanív, ale podporuje v tele i ukladanie
tukov a ďalšie pochody, ktoré môžu byť pri zvýšených hladinách inzulínu niekedy
nežiaduce, napríklad pri sklone k obezite, kde zvýšená hladina inzulínu napomáha
ukladaniu
tukových zásob aj pri relatívne menšom energetickom príjme.
Vplyvu vlákniny a najmä pektických látok na metabolizmus cukrov sa už začalo využívať
v klinickej
praxi predovšetkým u chorých cukrovkou.
Odporúča sa u nich zvýšiť v diéte obsah vlákniny a súčasne je pri tom možné zvýšiť
energetický podiel glycidov na úkor tukovej dávky. Takto zložená diéta napomáha lepšej
kompenzácii cukrovky nielen pokiaľ sa týka hladín krvného cukru, ale má priaznivý vplyv
aj na zloženie a výšku hladiny krvných lipidov, ktorých normalizácie sa dnes považuje za
nevyhnutnú a neoddeliteľnú súčasť kompenzácie cukrovky, pretože chorí s diabetom
sú zvýšene ohrození cievnymi komplikáciami, ku ktorým zvýšené hladiny krvných tukov
přispívají.Další skupinou, u ktorej by bolo vhodné zvýšiť obsah vlákniny v diéte, sú osoby
so sklonom k obezite alebo s už vyvinutou obezitou. Redukčná diéta s vyšším podielom
vlákniny má väčšiu sýta účinok, pri väčšom objeme zachováva malú energetickú hodnotu.
Svojím pôsobením na hladiny inzulínu a krvných lipidov, ktoré bývajú u týchto osôb často
zvýšené,
sa uplatňuje priaznivo aj metabolicky.
Celý rad fyziologických štúdií, kedy bola dobrovoľníkom podávala vláknina v podobe
komerčných preparátov, preukázala, že zvýšený príjem vlákniny vedie k zníženiu hladiny
celkového
cholesterolu, triacylglycerolov a zvýšeniu podielu HDL-cholesterolu.
V priemyselných krajinách, kde sa konzumuje pestrá strava, sú nepravdepodobné obavy,
že by potraviny bohaté na vlákninu mali negatívny vplyv na celkovú bilanciu minerálnych látok
a vitamínov. Obavy môžu byť skôr na mieste u skupín s atypickú veľmi nízkou celkovou
spotrebou, napríklad u starých ľudí alebo skupín s extrémnymi nutričnými zvyklosťami, ako sú
vegetariáni.
Obavy sú nepárne pri
spotrebe do
spotreby
bežné vo väčšine priemyselných krajín.
O spoločnosti Lifestyles
Lifestyles je predné celosvetovo pôsobiaca spoločnosť založená na filozofiu sieťového
marketingu. Ponúka výrobky pre zdravie a zdravý životný štýl, ktoré ľuďom pomáhajú
žiť lepším životom, každý deň. Lifestyles vyvíja a vyrába prvotriedne doplnky výživy
z prírodných zdrojov, prípravky pre zdravý jedálniček a redukciu nadváhy a výrobky
pre starostlivosť o vzhľad a osobnú hygienu, ktoré vďaka svojej sieti nezávislých
distribútorov
ponúka po celej Severnej Amerike, Ázii a Európe. Viac informácií
nájdete na