

FibreLife
Prípravok FibreLife je výsledkom rozsiahleho výskumu SPOLOČNOSTI LifeStyles a početných laboratórnych testov. Jedná sa o značkovú, 100% prírodné
vlákninové zmes, 
				ktorá bola vyvinutá spoločnosťou Lifestyles, aby: 
				
 - 
				podporovala redukciu a kontrolu váhy
 - 
				znížila mieru nezdravej a nadmerného svačení 
 - 
				znížila glykemický index (GI) potravín 
 - 
				uchovávala hladinu energie reguláciou krvného cukru 
Celosvetový 
				výskum odhalil , že vláknina okrem už preverené schopnosti 
				regulovať telesnú 
				hmotnosť a hladinu energie dokáže tiež znižovať výskyt závažných 
				ochorení, ako 
				sú srdcové choroby, niektoré druhy rakoviny a cukrovka. 
Vláknina 
				je základná živina, ktorá by sa mala objaviť v každom jedálničku. 
				Štatistiky bohužiaľ 
				ukazujú, že väčšina ľudí konzumuje menej ako polovicu dennej 
				dávky vlákniny odporúčané 
				významnými zdravotnými inštitúciami. Prípravok FibreLife teraz 
				dáva distribútorom 
				Lifestyles jedinečnú príležitosť to zmeniť.
 Dr. 
				Lee Know z inštitútu Live Better Every Day tvrdí, že liek 
				FibreLife je "najúčinnejší dostupnú 
				rozpustnú vlákninové zmesí na svete". "FibreLife je cenovo 
				prístupný prípravok pomáhajúci 
				zákazníkom Lifestyles pohodlne redukovať telesnú váhu a súčasne 
				ponúkajúce zdravotné 
				prínosy jedálnička s vysokým obsahom vlákniny.
				 Čo je to vláknina ?  
Pod pojmom vláknina potravy (dietary fibre) zahŕňame pektíny, 
				hemicelulózy, celulózy 
				a lignín. 
Vláknina 
				ovplyvňuje predovšetkým: 
1/-náplň 
				čreva 
2/-jeho 
				peristaltiku 
3/-vyprazdňování 
Pokiaľ 
				ide o chorobné stavy, balastné látky sa hlavne uvádzali v 
				spojitosti so zápchou. Dnes sa s nedostatkom vlákniny spája rad chorôb, 
				predovšetkým kardiovaskulárnych 
				a cukrovky. Vláknina zahŕňa viacero zložiek, rozdielnych 
				čo do fyzikálnych a chemických vlastností, pektíny, hemicelulóza, celulózu 
				a lignín, každá z nich ovplyvňuje metabolické pochody svojím 
				spôsobom.
Hemicelulóza, celulóza a lignín sa pri priechode ľudským tráviacim ústrojenstvom
prakticky 
				nemenia, pôsobí na: 
1 / procesy trávenia a vstrebávania, najmä minerálnych látok a vitamínov.
2/-ovlivňuje množstvo a konzistenciu stolice zvýšením obsahu sušiny, v ktorej
sú 
				prítomné, a obsahom vody, ktorú na seba váží.se rozkladajú 
				takmer úplne v hrubom čreve pôsobením črevných baktérií na plyny a prchavé 
				mastné kyseliny. 
Pektíny 
				pôsobí na hladinu krvného cukru a ovplyvňujú aj metabolizmus lipidov, 
				tj znižujú najmä hladinu cholesterolu v krvi. 
Pektíny 
				majú viac metabolických účinkov. Jednou z najdôležitejších 
				vlastností pektínov, 
				ktorá sa uplatňuje v látkovej premene tukov, je schopnosť viazať žlčové 
				kyseliny.Žlučové kyseliny sa tvoria v pečeni z cholesterolu. 
				Sekrécie cholesterolu 
				do žlče, či už ako takého alebo vo forme degradačných produktov, tj 
				žlčových kyselín, je hlavný cesta, ako sa cholesterol z tela 
				vylučuje. Za normálnych 
				pomerov sa z cholesterolu tvorí denne asi 
 rozptýlenie 
				vo vodnom roztoku, štiepenie a vstrebávanie tukových látok. Žlčové 
				kyseliny sa vstrebávajú v konečnej časti tenkého čreva a vracajú 
				sa portálnej 
				krvou do pečene, kde sú opäť vylučujú do žlče. Táto 
				cirkulácia medzi črevom a pečeňou je veľmi rýchla a denne sa 
				uskutočňuje obeh: 
				pečeň-črevo-pečeň asi desaťkrát, udáva sa, že pri každom jedle 
				dvakrát. To umožňuje mať aj pri relatívne malom celkovom množstve žlčových 
				kyselín, ktorých 
				je okolo 
				Ďalším 
				veľmi dôležitým účinkom pektických látok je vplyv na 
				vstrebávanie a látkovú premenu cukru. 
Pektíny majú schopnosť tvoriť s roztokom sacharózy gély. To isté sa deje zrejme aj v čreve, keď sa s cukrom požije pektín alebo potravina obsahujúce pektín. Z gélov sa cukor vstrebáva pomalšie než z roztoky cukru a to sa odráža v hladine krvnej glukózy po požití takejto směsi.Hladina cukru v krvi nestúpa tak prudko a tak vysoko, ako po cukre samotnom. Dôsledkom je aj rozdiel v množstve uvoľneného inzulínu-na menšie vzostup krvného cukru reaguje normálne organizmus menším vzostupom hladiny inzulínu. Táto skutočnosť je veľmi významná, pretože
inzulín 
				je hormón, ktorý sa nezúčastňuje len na využitie glukózy-znižuje 
				hladinu krvného 
				cukru tým, že podporuje jeho odsun do tkanív, ale podporuje v 
				tele i ukladanie tukov 
				a ďalšie pochody, ktoré môžu byť pri zvýšených hladinách 
				inzulínu niekedy nežiaduce, 
				napríklad pri sklone k obezite, kde zvýšená hladina inzulínu 
				napomáha ukladaniu 
				tukových zásob aj pri relatívne menšom energetickom príjme.
Vplyvu 
				vlákniny a najmä pektických látok na metabolizmus cukrov sa už 
				začalo využívať v klinickej 
				praxi predovšetkým u chorých cukrovkou. 
Odporúča 
				sa u nich zvýšiť v diéte obsah vlákniny a súčasne je pri tom 
				možné zvýšiť energetický 
				podiel glycidov na úkor tukovej dávky. Takto zložená diéta 
				napomáha lepšej kompenzácii 
				cukrovky nielen pokiaľ sa týka hladín krvného cukru, ale má 
				priaznivý vplyv aj 
				na zloženie a výšku hladiny krvných lipidov, ktorých 
				normalizácie sa dnes považuje za nevyhnutnú 
				a neoddeliteľnú súčasť kompenzácie cukrovky, pretože chorí s 
				diabetom sú 
				zvýšene ohrození cievnymi komplikáciami, ku ktorým zvýšené 
				hladiny krvných tukov přispívají.Další 
				skupinou, u ktorej by bolo vhodné zvýšiť obsah vlákniny v diéte, 
				sú osoby so sklonom k obezite alebo s už vyvinutou obezitou. Redukčná diéta 
				s vyšším podielom vlákniny 
				má väčšiu sýta účinok, pri väčšom objeme zachováva malú 
				energetickú hodnotu. Svojím 
				pôsobením na hladiny inzulínu a krvných lipidov, ktoré bývajú u 
				týchto osôb často zvýšené, 
				sa uplatňuje priaznivo aj metabolicky.
Celý 
				rad fyziologických štúdií, kedy bola dobrovoľníkom podávala 
				vláknina v podobe komerčných 
				preparátov, preukázala, že zvýšený príjem vlákniny vedie k 
				zníženiu hladiny celkového 
				cholesterolu, triacylglycerolov a zvýšeniu podielu HDL-cholesterolu. 
V priemyselných krajinách, kde sa konzumuje pestrá strava, sú nepravdepodobné obavy, že by potraviny bohaté na vlákninu mali negatívny vplyv na celkovú bilanciu minerálnych látok a vitamínov. Obavy môžu byť skôr na mieste u skupín s atypickú veľmi nízkou celkovou
spotrebou, 
				napríklad u starých ľudí alebo skupín s extrémnymi nutričnými 
				zvyklosťami, ako sú vegetariáni. 
				Obavy sú nepárne pri 
				spotrebe do 
				 O spoločnosti Lifestyles
Lifestyles 
				je predné celosvetovo pôsobiaca spoločnosť založená na filozofiu 
				sieťového marketingu. 
				Ponúka výrobky pre zdravie a zdravý životný štýl, ktoré ľuďom 
				pomáhajú žiť 
				lepším životom, každý deň. Lifestyles vyvíja a vyrába 
				prvotriedne doplnky výživy z prírodných zdrojov, prípravky pre zdravý jedálniček a redukciu 
				nadváhy a výrobky pre starostlivosť o vzhľad a osobnú hygienu, ktoré vďaka svojej 
				sieti nezávislých distribútorov 
				ponúka po celej Severnej Amerike, Ázii a Európe. Viac informácií 
				nájdete na

